Bomboane de ciocolata

Reteta de Bomboane de ciocolata este pentru 40 de bucati, are un timp de preparare de 40 de minute si timp de fierbere de 10-15 minute.

Ingrediente necesare pentru a prepara bomboanele de ciocolata

Pentru crema

  • 100 g alune de padure
  • o foaie napolitana
  • 200 g unt
  •  3-4 linguri rom

Pentru crema

  •   4 linguri lapte
  • o lingura faina
  •  4 galbenusuri
  •  6 linguri zahar
  •  esenta vanilie
  • un plic cafea instant

Pentru glazura

  • 300 g ciocolata
  • 650 g unt

Cum se prepara bomboanele de ciocolata

  1. Se freaca zaharul cu galbe­nusurile, se adauga faina si ca­caua cernute, cafeaua instant, vanilia si laptele caldut.
  2. Se fierb pana ce se ingroasa. Se pune la rece si, intre timp, se macina alunele.
  3. Separat, se freaca untul spu­ma cu romul natural si, dupa ce s-a racit crema, se incor­poreaza putin cate putin. Se zdrobeste foaia de napolitana si se pune in crema. Se topeste ciocolata intr-un alt recipient.
  4. Se formeaza bilute, se trec pnn alunele macinate, apoi prin ciocolata. Se tin la rece.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau