Reteta Caltabosi

Reteta de Caltabosi are un timp de preparare de 30 de minute si timp de fierbere de 80 de minute.

Ingrediente necesare pentru a prepara caltabosiul

  • inima si plamanii de la un porc
  • 300 g carne grasa
  • 3 cepe
  • 200 g orez
  • o lingura ulei
  • cimbru
  • ienibahar
  • sare
  • piper
  • otet
  • intestinul gros de la porc

Cum se prepara caltabosiul

  1. Se curata foarte bine plamanii si inima si se lasa in apa rece timp de 30 de minute. Separat, intestinul se tine in apa rece cu otet pentru a elimina once miros. Intre timp, se curata ceapa si se caleste. Cand a devenit aurie, se adauga orezul si se mai tine 10 minute pe foc.
  2. Se pun la fiert organele si carnea si apoi se dau prin masina de tocat. Se combina cu ceapa si orezul calite, se framanta si se potriveste gustul de condimente. Zeama in care au fiert nu se arunca.
  3. Intestinul se ruleaza pe palnia de carnati atasata masinii de tocat si se umple. Se leaga la capete si se perforeaza din loc in loc cu o scobitoare, pentru a evita craparea in timpul fierberii.
  4. Caltabosii se fierb 15-20 de minute in zeama in care a fiert carnea. Se pot consuma ca atare sau se pot fierbe in oala cu sarmale.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau