Carnati de casa

Vine iarna si toata lumea umbla dupa carnati. Reteta carnati de casa are un timp de preparare de 2 ore si o dificultate medie. Carnatii sunt tipici anotimpului rece, ei mergand foarte bine alaturi de o tuica fiarta care va fereste de raceala.
Ingrediente pentru reteta de carnati facuti in casa
Pt 5 kg carne de porc cu grasime multa:

  • 3 capatani de usturoi
  • 2 linguri de sare
  • boia dupa gust (dulce si picant)
  • 1 lingura piper
  • mate de porc sau oaie
  • robot de bucatarie sau tocator prevazut cu palnie pentru umplerea matelor

Cum se prepara carnatii de casa

  1. Se toaca carnea de porc.
  2. Peste carne se adauga usturoiul, sarea si piperul.
  3. Se amesteca bine pana se omogenizeaza toate ingredientele.
  4. Matele se spala bine si se curata cu apa si otet. In felul acesta se albesc si se elimina mirosul neplacut de animal.
  5. Se ia fiecare mat in parte si se sufla in el pentru a-l desface intr-atat de bine cat sa intre in palnie.
  6. Se ruleaza matul pe palnie cu atentie ca sa nu se rupa. Daca este prea lung, mai scurtati din el.
  7. Fiind o reteta destul de elaborata, necesita si munca de echipa. Prin urmare de aici incolo mai aveti nevoie de un coechipier, deoarece o persoana da la manivela masinii de tocat si cealalta tine matul pentru a se umple bine. Din loc in loc mai lasati un spatiu gol, ca sa separati carnatii intre ei.
  8. Carnatii astfel obtinuti se lasa la loc uscat si racoros pentru o zi.

Imagini cu carnatii facuti in casa

Carnati de casa, 7.4 out of 10 based on 28 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.4/10 (28 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (6)

Scrie un comentariu

  1. Mariana de France says:

    Wow!! Nu-i prea mult usturoi??
    Daca sufli inspre cineva cade lat.

  2. deea says:

    super reteta mie imi place usturoiul e sanatos as manca tot timpul usturoi.reteta faina

  3. vasile says:

    bucatarule ai uitat sa spui cantitatea de carne

  4. Ana says:

    este scris ca sunt ingrediente pt 5 kg de carne :)

  5. stefan says:

    asa sa crezi eu am mai pus si niste zeama fiarta si racita din oase de vite ,dar nu multe sa fie mai zemoase,dar nu pune multe oase la fiert,dacat putin sa ia sa a-cam doua cani la 5kg sau poti sa pui mai mult la firt daca ai multa carne,se bune zeama rece sau calie sa nu te arzi la manute fiarta in funtie de carnea pe care o ai in vas si cat un pic sa iasa pana nu se mai lipeste de marginea de vas si nu uita sa pui si cimbru ca da un gust mai tarziu de te lingi pe deste.
    PS, lasa carnati la rece pana a doua zi in frigider sau unde este rece tare adica afara daca ai posibilitati pe timp de iarna sa suga zeama bine din mat si la urma da la vant

Scrie comentariul tau