Cartofi frantuzesti

Reteta de Cartofi frantuzesti este pentru 10 portii, are timp de preparare de 60 de minute si este de dificultate mica.

Ingrediente necesare pentru a prepara cartofii frantuzesti

  • 1 kg cartofi
  • 6 oua
  • 400 ml smantana
  • 250 g cacaval ras
  • 100 g unt
  • sare
  • piper

Cum se prepara cartofii frantuzesti

  1. Spala bine cartofii si pune-i la fiert in apa cu sare. Pune la fiert si ouale,fierbe-le tari (zece minute din momentul in care clocoteste apa).
  2. Cand cartofii sunt aproape fierti, scoate-i, lasa-i sa se racoreasca si curata-i de coaja. Procedeaza la fel cu ouale.
  3. Taie ouale si cartofii in rondele. Unge un vas termorezistent cu unt, intinde si doua linguri cu smantana pe fundul vasului, asaza feliile de cartof intr-un strat generos. Adauga un strat de rondete de ou.
  4. Presara cascaval ras, smantana. Repeta operatiunea pana termini cartofii si ouale. Incheie cu un strat de cartofi. Adauga restul de unt, smantana si cascaval.
  5. Da tava la cuptor la foc mediu, pentru 30-40 de minute, pana cand se rumenesc cartofii. Serveste-i calzi sau la temperatura camerei.
Cartofi frantuzesti, 7.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau