Cartofi frantuzesti

Reteta de Cartofi frantuzesti este pentru 4 portii, are un timp de preparare de 30 de minute, timp de coacere de 40 de minute si timp de fierbere de 30 de minute.

Ingrediente necesare pentru a prepara cartofii frantuzesti

  • 800 g cartofi
  • 250 g smantana dulce
  • 5 oua
  • 50 g unt
  • 3 linguri pesmet
  • 250 g carnaciori picanti
  • sare grunjoasa
  • un praf nucsoara

Cum se prepara cartofii frantuzesti

  1. Se spala bine cartofii, se curata cu un burete si se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot din apa si se lasa sa se raceasca.
  2. Separat, se fierb trei oua. Celelalte crude se bat cu smantana dulce.
  3. Carnaciorii se calesc in sucul propriu iar dupa ce s-au rumenit, se pun pe un platou sa se scurga de grasime.
  4. Se topeste untul si se unge tava cu o parte din cantitatea de unt. Se curata cartofii, se taie rondele si se pun in primul strat. Se pun apoi carnaciori, ouale taiate feliute si, la sfarsit, se acopera cu ou batut cu smantana. Se baga in cuptorul incins sa se rumeneasca usor.
Cartofi frantuzesti, 8.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (2 votes cast)

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau