Chiftele de peste

Dupa cum v-am zis si alta data, sunt pescarita de “meserie” asa ca, vara, cand ne toropesc caldurile, prefer sa mananc ceva cat de cat mai usurel, si cum la categoria carne nu stiu sa fie ceva mai usurel decat pestele, m-am gandit sa incropesc niste chiftele din pestele pe care l-am prins cand am fost in weekend la pescuit. Reteta de chiftele de peste este o reteta usoara, ieftina si nu dureaza foarte mult sa o faceti. Iata ce a iesit.
Ingrediente pentru chiftelele de peste
imagine reteta chiftele peste

  • 1 kg peste fara cap
  • o ceapa mare
  • o jumatate de franzela
  • o cana de lapte
  • un ou
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare, piper

Cum se prepara chiftelele de peste

  1. Se curata pestele de aripioare, de cozi si de oase, si se da prin masina de tocat.
  2. Se scoate miezul de franzela si se inmoaie in lapte, apoi se stoarce si se da si el prin masina de tocat.
  3. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei incins, pana se inmoaie.
  4. Se amesteca ingredientele, se adauga un ou batut, sare si piper dupa gust, verdeata tocata marunt.
  5. Se formeaza cu mana uda, chiftelele, care se dau prin faina si se rumenesc in ulei fierbinte.

Chiftelutele de peste se pot face din tot felul de tipuri de peste. Daca mai stiti alte retete pentru chiftelele de peste, va astept cu sugestii.
Pofta mare!

Chiftele de peste, 9.2 out of 10 based on 9 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.2/10 (9 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (1)

Scrie un comentariu

  1. Daniel says:

    daca am mai multe sortimente de peste cum procedez
    somn vaduvita platica

Scrie comentariul tau