Ciorba de cartofi (de post)

Reteta de Ciorba de cartofi  este pentru 8-10 portii, are timp de preparare de 60 de minute si este de dificultate mica.

Ingrediente necesare pentru a prepara ciorba de cartofi

  • 5 cartofi medii
  • 2 cepe
  • 3 morcovi mari
  • 1 telina
  • 2 pastarnaci
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1/2 legatura de leustean
  • 1 litru de bors
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 cub concentrat de legume
  • sare
  • ulei

Cum se prepara ciorba de cartofi

  1. Inabusa ceapa in doua linguri cu ulei si 50 ml de apa, adauga morcovul, telina si pastarnacul tocate (vreo cinci minute).
  2. Toarna in oala patru litri de apa, adauga sare si concentratul de legume si lasa pe foc pana cand morcovul este aproape fiert.
  3. Adauga cartofii taiati cuburi. Cand sunt fierti, toarna sucul de rosii, amesteca si lasa pe foc 2-3 minute.
  4. Adauga bors (fiert separat) dupa gust, in functie de cat de acru este, si da ciorba intr-un clocot. Inchide focul si adauga abia acum patrunjelul si leusteanul tocate, ca sa-si mentina aroma.
Ciorba de cartofi (de post), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau