Ciorba de crap cu bors

Reteta de ciorba de crap cu bors are un timp de preparare de 30 de minute, de fierbere de 60 de minute, iar ingredientele de mai jos sunt pentru 4 portii.
Ingrediente pentru ciorba de crap cu bors

  • un fir praz
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 4 rosii
  • 2-3 morcovi
  • un litru bors
  • 600 gr crap
  • o legatura leustean
  • 2-3 lingurite ulei de floarea soarelui
  • sare grunjoasa
  • piper boabe si macinat
  • o foaie dafin

Cum se prepara ciorba de crap cu bors

  1. Se spala bucatile de peste, se curata bine si se pun sa fiarba in apa cu sare. Cand a inceput sa se formeze spuma, se curata usor cu spumiera. Dupa ce s-a limpezit zeama, se adauga piperul boabe si macinat si foaia de dafin.
  2. Se curata zarzavaturile, se spala si se taie cubulete. Se pun in oala, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic.
  3. Separat, se curata rosiile, se decojesc, se taie cubulete si se toarna in oala.
  4. Borsul se strecoara, se pune sa fiarba in cateva clocote si apoi se adauga in ciorba.
  5. Borsul de peste se mai lasa sa clocoteasca 15 minute si se da deoparte. Se serveste cu smantana si se orneaza cu leustean proaspat tocat marunt.
Ciorba de crap cu bors, 9.5 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (4 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau