Ciorba de loboda

Niciodata nu m-am dat in vant dupa retete de post, dar stiu ca sunt persoane care tin post. Asa ca aceasta ciorba li se adreseaza. Are o durata de preparare de 40 de minute, se fierbe 60 minute, si e pentru 4 portii.
Ingrediente pentru ciorba de loboda

  • 1 kg loboda
  • o legatura ceapa verde
  • 1-2 linguri pesmet
  • 300 ml bors
  • 300 ml smantana de post
  • o legatura leustean
  • 2 linguri ulei
  • sare

Cum se prepara ciorba de loboda

  1. Se curata loboda de codite, se rupe si se spala in cateva ape. Se pune intr-o oala de 3 L cu apa si putin ulei si se lasa la oparit.
  2. Dupa ce s-a inmuiat, se scoate intr-o sita si se lasa sa se scurga bine, apoi se toaca marunt cu un tocator de lemn.
  3. Intre timp, se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Se stinge cu o lingura de pesmet si se adauga loboda tocata.
  4. Compozitia se omogenizeaza cu zeama in care a fiert loboda si se lasa sa fiarba in continuare, la foc mic, pana da in cateva clocote. Separat, se pune borsul sa clocoteasca si, dupa aceea, se adauga in ciorba de loboda.
  5. Dupa ce a fiert ciorba, se opreste focul si se adauga smantana de post, se amesteca usor ca sa se omogenizeze bine si se serveste ornata cu leustean proaspat tocat marunt.
Ciorba de loboda, 7.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (2 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau