Ciorba de salata verde

Reteta “Ciorba de salata verde” prezentata este pentru 6 portii, are un timp de pregatire de 30 minute si de fierbere de 60 minute.
salata verdeIngrediente pentru ciorba de salata verde

  • 4 salate verzi mari
  • 150 g slanina afumata
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 50 ml ulei
  • 3 oua
  • 100 g smantana
  • sare
  • verdeata tocata (marar, leustean, patrunjel)

Cum se prepara ciorba de salata verde

  1. Se spala cele 4 salate verzi foarte bine si usturoiul si ceapa verde.
  2. Intr-o oala de 2 litri se pune slanina la prajit, taiata patratele mici. Se lasa bucatelele de slanina sa se rumeneasca frumos.
  3. Se adauga ceapa si usturoiu tocate marunt si se lasa sa se caleasca putin impreuna cu slanina.
  4. Se adauga salata taiata in suvite. Se mai caleste totul timp de 5 minute.
  5. Se stinge amestecul cu zer proaspat de la storsul branzei de vaca. Se potriveste gustul de acru si daca ciorba este prea acra se mai adauga apa.
  6. Se fierbe totul la foc moale pana e fiarta salata verde. Se sareaza dupa gust.
  7. Se adauga smantana amestecata cu putina apa rece pentru a nu se taia.
  8. La final se adauga in ciorba verdeturile tocate. Intr-o tigaie se pune uleiul si se lasa sa se infiebante.
  9. Se bat ouala si se toarna in tigaie. Se prajeste omleta pe ambele parti si se rastoane pe o farfurie. Se taie cuburi si se adauga in ciorba de salata verde.

Reteta preluata din revista “Practic in bucatarie”, realizata de Olga Muntean.

Ciorba de salata verde, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)

Despre autor
Mie imi este foame cam des si cand mananc vreau sa mananc ceva bun. Asa ca va prezint cateva retete culinare cu mancare buna de mancat :)

Alte retete culinare adaugate de Popescu Marian

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau