Ciuperci marinate

Reteta de ciuperci marinate are un timp de pregatire de 45 de minute, de fierbere de 30 de minute si are o dificultate redusa. Eu mananc si ciuperci crude, dar avand in vedere ca nu toata lumea le prefera sub aceasta forma, m-am gandit sa postez aceasta reteta in care borcanele cu ciupercute arata de iti lasa gura apa numai cand le vezi, d-apoi cand le gusti….
Ingrediente pentru reteta de ciuperci marinate

  • 1 kg ciuperci (de fag, champignon, bureti)
  • 1 lingura jumatate de sare
  • jumatate pahar de otet
  • 5-6 boabe de piper
  • 5-6 boabe de ienibahar
  • 2 ardei iuti rosii
  • 2 foi de dafin
  • crengute de marar uscat
  • ulei
  • 1 lamaie
  • 1 cana de apa
  • 4 borcane

Cum se prepara reteta de ciuperci marinate

  1. Se curata ciupercutele, se spala bine de tot de pamant si alte resturi si se baga la clocotit intr-o oala in care s-a pus putintica sare si o lingura de zeama de lamaie. Se fierb pana cand se inmoaie pe jumatate.
  2. Intr-un vas smaltuit, se pune la fiert otetul impreuna cu sarea, apa si cu mirodeniile. Cand dau in clocot, se adauga ciupercile si se continua fierberea inca 2-3 clocote, apoi se ia vasul de pe foc.
  3. Dupa ce se racesc, se pun in borcane, cu tot cu zeama marinata. Deasupra se toarna cate doua linguri de ulei, se inchid borcanele, sterilizate, ermetic si se pun in loc racoros.
Ciuperci marinate, 1.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.5/10 (2 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau