Compot de pere

Reteta de compot de pere are un timp de pregatire de 20 minute, de fierbere 10 minute si o dificultate redusa.
Ingrediente pentru compotul de pere

  • 1 kg pere nu foarte coapte
  • 3 pahare apa
  • 2 linguri zahar pentru fiecare borcan de 700 ml
  • 1-2 cuisoare parfumate pentru fiecare borcan de compot
  • baton de scortisoara

Cum se prepara compotul de pere

  1. Speli bine borcanele, le stergi si le sterilizezi in cuptorul aragazului aproximativ 10-15 minute.
  2. Speli perele, le cureti de coaja si de seminte, le tai felii potrivite si le introduci in borcane. Adaugi cuisoare si bucatele de scortisoara in fiecare borcan.
  3. Separat, fierbi apa cu zaharul si torni siropul fierbinte peste fructele din borcane. Inchizi imediat cu capace etanse, asezi borcanele intr-un cos, le invelesti cu o patura si le lasi asa pana se racesc complet, dupa care le depozitezi in camara sau intr-un loc racoros.
Compot de pere, 6.5 out of 10 based on 8 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.5/10 (8 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau