Compot de piersici

Reteta de compot de piersici are un timp de pregatire de 20 minute, de fierbere 15 minute si o dificultate redusa.
Ingrediente pentru compot de piersici

  • 4 kg piersici
  • 1 kg zahar
  • zahar vanilat

Cum se prepara compotul de piersici

  1. Alegi piersici sanatoase, bine coapte, dar tari, le speli si le lasi la scurs.
  2. Desfaci piersicile in doua, le indepartezi samburii, le cureti de coaja si le tai felii.
  3. Asezi fructele in borcane, lasand un spatiu gol deasupra. Presari peste ele zahar, adaugi zahar vanilat si acoperi cu apa rece. Inchizi borcanele cu capace care se insurubeaza.
  4. Fierbi borcanele intr-un vas mare cu apa, avand grija sa le pui prosoape intre ele, pentru a nu se sparge la fiert.
  5. Le lasi la fiert timp de 15 minute, din clipa in care apa din vas incepe sa clocoteasca. Le lasi pana a doua zi sa se raceasca.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau