Dulceata de cirese

Bunica mea facea o dulceata de cirese albe. Ciresele alea nu erau nici f dulci nici amare, ce pot sa spun, erau o bunatate. Dar, cand m-am facut si eu mai marisoara si am vrut sa fac si eu dulceata bunicii, nu am mai vazut cirese albe, asa ca ma multumesc cu cea de cirese rosii, si v-o impartasesc si voua….chiar daca m-as da in vant mai mult dupa cea de cirese albe…eh, asta e alta poveste.

Ingrediente pentru dulceata de cirese

  • 5 kg cirese fara samburi
  • 2,5 kg zahar
  • zeama de la 2 lamai

Cum se prepara dulceata de cirese

dulceata cirese

  1. Se scot samburii din cirese, se pun intr-un vas peste care turnam uniform, deasupra tot zaharul.
  2. Se lasa 30 de minute, apoi se pune vasul la fiert, la foc mic-mediu.
  3. Dupa o ora, se pune zeama de lamaie, si se mai lasa la fiert circa o ora, amestecand din cand cand, usor, ca sa nu se zdrobeasca ciresele si ca sa nu se ingroase.
  4. Dupa ce se ia de pe foc, se pune in borcane cu capac, iar acestea se intorc cu gura in jos, 15 minute.

Pofta mare si vedeti ca ingrasa rau, dar e si foarte buna dulceata asta

Dulceata de cirese, 9.1 out of 10 based on 10 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.1/10 (10 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau