Fasole cu carnati

Dat fiind faptul ca se apropie sezonul colindatului, m-am gandit sa fac si eu fasole cu carnati…ne dati ori nu ne dati. Reteta de fasole cu carnati are o complexitate redusa, si un timp total de pregatire de aproximativ 2 ore.
Ingrediente pentru reteta de fasole cu carnati
mancare fasole cu carnati

  • 500 gr fasole boabe alba
  • 6 carnati mari, grosi
  • 2 linguri ulei
  • o legatura de patrunjel
  • cateva foi de dafin
  • 3 cepe
  • jumatate borcan bulion sau pasta de tomate (depinde cat de colorata si aromata doriti sa fie mancarea)
  • sare, piper

Cum se prepara fasolea cu carnati

  1. Se pune fasolea intr-o oala cu apa, cam 8-9 ore, ca sa iasa toxinele din ea. Apa se schimba din cand in cand.
  2. Dupa perioada de detoxifiere a fasolei, se schimba din nou apa, si se pune intr-o cratita la fiert. In acelasi timp se lasa o oala pe aragaz in care sa fie apa fiarta.
  3. Dupa ce a fiert 20 de minute, se strecoara fasolea si se schimba apa, cu una fierbinte. Manevra aceasta se face de vreo 2-3 ori. La ultima schimbare de apa, adaugati cateva foi de dafin, sare si piper si gustati din fasole ca sa vedeti daca este facuta sau nu. Daca nu e facuta, mai lasati sa fiarba pana cand se inmoaie si apoi continuati reteta.
  4. Cand fasolea este aproape facuta, puneti ceapa tocata marunt la calit in doua linguri de ulei.
  5. Cand e aproape calita ceapa, adaugati carnatii, pe care ii puneti la calit cam 10-15 minute.
  6. Dupa ce s-au calit si carnatii, rasturnati compozitia de carnati si ceapa, in cratita in care fierbe fasolea.
  7. Adaugati bulionul sau pasta de tomate, mai lasati sa fiarba cam 15-20 de minute dupa care decorati cu patrunjel.

Pofta mare si spor la colindat!!

Imagini cu reteta de fasole cu carnati

Fasole cu carnati, 9.4 out of 10 based on 11 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.4/10 (11 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau