Friptura cu sos de ciuperci

Reteta de Friptura cu sos de ciuperci are timp de preparare de 30 de minute, timp de prajire de 15 minute, timp de coacere de 60 de minute si este de dificultate mica.

Ingrediente necesare pentru a prepara friptura cu sos de ciuperci

  • 800 g pulpa de porc
  • 1 ceapa mare
  • 500 g ciuperci intregi din conserva
  • 50 g masline feliate negre
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml vin alb
  • l lingura unt
  • 250 ml smantana de gatit
  • sare
  • piper
  • ulei

Cum se prepara friptura cu sos de ciuperci

  1. Se taie carnea de porc in felii mai mari, se condimenteaza cu sare si piper si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se adauga vinul alb, putina apa, se acopera cu folie si se introduce la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate folia si se mai lasa 20-30 de minute.
  2. Se scurg ciupercile, se clatesc si se taie in doua sau patru. Se taie ceapa si usturoiul marunt si se calesc in doua linguri de ulei incins, se pune putina apa si se lasa pana se inmoaie ceapa. Se adauga ciupercile si maslinele, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se lasa cateva minute.
  3. Se adauga smantana peste ciuperci si masline si se mai lasa 1-2 minute, la foc mic, amestecand continuu. Se serveste friptura alaturi de sosul de ciuperci.
Friptura cu sos de ciuperci, 7.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau