Gogosi cu gem

Gogosile au un timp de pregatire de 50 de minute, de prajire de 30 de minute si sunt de dificultate medie. In weekend-urile in care vrei sa iti chemi amicii la o sueta si nu stii ce sa le pregatesti gustos si dulce, gogosile vin in ajutor. Se fac cu mai multe tipuri de umpluturi. In aceasta reteta vom prezenta gogosile umplute cu gem. Ingredientele de mai jos sunt pentru 12 portii.
Ingrediente pentru gogosi cu gem

  • 500 gr faina
  • 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml apa minerala
  • 50 ml ulei
  • 1 cub de drojdie (25 gr)
  • 1 borcan gem de capsuni (sau orice alt gem)
  • 3 linguri zahar pudra ( daca nu aveti zahar pudra, folositi blenderul si zahar normal)

Cum se prepara gogosile cu gem

  1. Se dizolva drojdia in 50 ml apa calduta, se lasa la crescut si se toarna peste faina.
  2. Se adauga apa minerala, coaja rasa de lamaie, uleiul si zaharul vanilat.
  3. Se framanta un aluat moale, care se lasa la crescut 50 de minute.
  4. Din aluatul crescut se intinde o foaie de 5 mm grosime, din care se taie gogosi cu un pahar.
  5. Se mai lasa la crescut 10-15 minute, dupa care se prajesc in ulei incins.
  6. Se lasa putin sa se raceasca si cu ajutorul unui pos (Cornet din panza densa prevazut la un cap cu sprit de metal, folosit în bucatarie pentru turnarea unor compozitii.) se face o gaura pe marginea gogosilor si se umplu cu gem.
  7. Se servesc presarate cu zahar pudra.
Gogosi cu gem, 6.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.5/10 (2 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau