Iahnie de Naut

Pentru iahnia de naut aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500g naut
  • 350g rosii in bulion taiate marunt
  • 1 lingura bulion
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi (ham-ham
  • 4 linguri ulei
  • 2 frunze dafin
  • rozmarin
  • piper boabe si macinat
  • sare
  • patrunjel verde

Cum se prepara iahnia cu naut

  1. Se pune nautul la inmuiat in apa cel putin 12 ore, apoi se scurge de apa si se pune la fiert in alta apa impreuna cu o frunza de dafin, 2 linguri ulei, un catel usturoi taiat in doua, rozmarin, sare si boabe de piper timp de o ora.
  2. Un morcov se rade, iar celalalt se taie bastonase, se taie ceapa marunt si se calesc impreuna in 2 linguri de ulei, iar dupa 3 minute se adauga 100 ml apa sau supa de legume. Se lasa pe foc circa 5 minute, iar apoi adaugam bulionul desfacut intr-o cana cu apa calda, adaugam sare si piper macinat dupa gust si mai lasam la foc inca 5 minute.
  3. Dupa ce suntem siguri ca a fiert nautul, il scurgem si il amestecam rosiile in bulion, sosul preparat inainte, o frunza de dafin si mai adaugam apa pana la acelasi nivel. Se baga la cuptor timp de 30 minute, iar la sfarsit se adauga si patrunjelul taiat marunt.
Iahnie de Naut, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)

Despre autor
Mie imi este foame cam des si cand mananc vreau sa mananc ceva bun. Asa ca va prezint cateva retete culinare cu mancare buna de mancat :)

Alte retete culinare adaugate de Popescu Marian

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau