Lebar de casa

Pentru reteta de lebar de casa aveti nevoie de:

  • 1 ficat
  • 1 plaman de porc
  • 500 g slanina
  • sare si piper
  • foi de dafin
  • mat de porc

Cum se prepara lebarul de casa

  1. Organele se curata, se spala si se pun la fiert cu sare, boabe de piper si foi de dafin, timp de 20 de minute.
  2. Se trec apoi prin masina de tocat impreuna cu slanina cruda. Se framanta bine si se adauga sare si piper macinat, dupa gust.
  3. Matul se curata de grasime si se spala cu apa si otet. Apoi se monteaza teava pentru carnati la masina de tocat si se umple matul.
  4. Se leaga la capete, se inteapa din loc in loc si se pune in apa in care au fiert organele. Se fierbe la foc mic timp de 15 minute

PONT: pentru ca lebarul de casa sa nu miroasa, tine intestinele de porc in apa cu otet timp de cateva ore.

Lebar de casa, 7.9 out of 10 based on 19 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.9/10 (19 votes cast)

Despre autor
Mie imi este foame cam des si cand mananc vreau sa mananc ceva bun. Asa ca va prezint cateva retete culinare cu mancare buna de mancat :)

Alte retete culinare adaugate de Popescu Marian

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau