Macrou cu ceapa rosie la cuptor

Reteta de Macrou cu ceapa rosie la cuptor este pentru 4 portii, are un timp de preparare de 30 de minute si timp de coacere de 60 de minute.

Ingrediente necesare pentru a prepara macroul cu ceapa rosie la cuptor

  • 4 bucati macrou
  • 4 cepe rosii medii
  • 1-2 foi de dafin
  • 2 lingurite Delikat Legume
  • piper negru boabe si macinat
  • 200 ml vin alb dulce
  • 8 linguri ulei de masline
  • 8 rosii coapte
  • patrunjel

Cum se prepara macroul cu ceapa rosie la cuptor

  1. Se spala bine macroul, se curata si se taie capatanile. Se condimenteaza cu Delikat Legume, se stropeste cu ulei de masline si se lasa sa stea la rece, aproximativ o ora.
  2. Separat, se curata ceapa si se taie rondele. Se stropeste cu ulei de masline si se perpeleste in tigaia incinsa.
  3. Rosiile se infasoara in hartie de copt si se baga in cuptor 10-15 minute, sa se rumeneasca. Se scot si se lasa sa se racoreasca.
  4.  Pe o tava de ceramica termorezistenta se asaza un pat de ceapa rumenita, bucatile de macrou, deasupra rosiile coapte, se stropesc cu vin si se adauga foile de dafin si boabele de piper negru. Se baga in cup tor la 180oC si, dupa ce s-au rumenit, se servesc cu patrunjel proaspat.
Macrou cu ceapa rosie la cuptor, 4.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/10 (1 vote cast)

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau