Mucenici fierti

poza mucenici fiertiNa, ca m-am trezit si eu la spartul targului, cand deja se facusera mucenici fierti, sa fac si eu. Si pot spune ca a fost prima mea experienta cu mucenicii, o experienta placuta intr-un fel. Am o fina care face mucenici fierti foarte buni, atat de buni ca ai manca non-stop din ei. Asa ca, din dorinta de a manca ceva dulce, m-am incumetat sa incerc si eu sa fac.

Ingrediente folosite la mucenicii fierti

  • 2 pungi de 200gr de mucenici de la magazin
  • 300gr de nuca pisata
  • coaja rasa de la 2 lamai medii
  • esente de: rom, vanilie
  • cam jumatate de plic zahar vanilat
  • 4l de apa
  • 6 linguri de zahar

Prepararea mucenicilor fierti

  1. Se pune apa la fiert cu un varf de cutit de sare intr-o oala de 5 litri. Cand incepe sa fiarba, se pun mucenicii. La aproximativ 30 de minute de la fierbere, se adauga zaharul si nucile si se amesteca. Din cand in cand mai gustati cate un mucenic ca sa vedeti daca e indeajuns de moale.
  2. Cu 10 minute inainte de a termina sa fiarba mucenicii, se adauga coaja de la lamai si esentele. La esente sa aveti grija sa picurati mai putin ca sa aveti cum sa mai puneti daca e cazul. Si amestecati.
  3. Amestecati cat mai des posibil, ca altfel se prind de fundul oalei si mai multi vor fi lipiti decat buni de mancat. Sa zicem ca eu am avut voie sa mi se prinda, ca nu stiam ca asa se va intampla, dar data viitoare voi avea grija sa nu o patesc.

Poze din timpul prepararii mucenicilor

Mucenici fierti, 8.5 out of 10 based on 17 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (17 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (1)

Scrie un comentariu

  1. uitaroh says:

    Si scortisoara???????????

Scrie comentariul tau