Paelia cu carne de pui

Reteta de paelia (paella) de pui are o durata de preparare de aproximativ 2 ore, este de dificultate medie, ingredientele de mai jos sunt pentru 6-8 portii, depinde cat va puneti in farfurie, poate chiar 8-10 portii. Este una dintre cele mai colorate retete pe care le-am facut vreodata si totodata una dintre cele mai gustoase, daca sunteti fani ai ardeiului cum sunt eu.
paeliaIngrediente pentru reteta paella cu carne de pui

  • 1 piept mediu de pui, dezosat
  • 3 ardei grasi mari (1 rosu, 1 verde, 1 galben)
  • 1 cana de orez
  • 2 pliculete sofran
  • 3 cepe albe
  • 4 fire de ceapa verde
  • 2 capatani de usturoi
  • sare, piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei

Cum se prepara paella cu carne de pui

  1. Pieptul de pui se spala bine si se taie cubulete.
  2. Orezul se pune intr-un bol, peste care se pune apa, si se schimba apa din cand in cand ca sa se spele si orezul, dati cu degetul usor prin bolul de orez, e mai simplu.
  3. Ardeii se spala bine pe afara, se taie cotoarele, si se spala pe interior ca sa nu ramana seminte. Se taie cubulete ca si puiul.
  4. Ceapa galbena se taie marunt. Ceapa verde se spala bine si se taie maruntel dar nu foarte.
  5. Usturoiul se decojeste si se taie ca si ceapa galbena.
  6. Intr-o tigaie de teflon inalta se pune la calit intai ceapa galbena. Cand e aproape calita se adauga ceapa verde si usturoiul, si se amesteca bine ca sa nu se arda.
  7. Cand s-a calit ceapa galbena, ceapa verde si usturoiul, se adauga ardeii. Ardeii se calesc cam 10 minute amestecand din cand in cand ca sa nu se arda.
  8. Dupa aceste 10 minute se pune pieptul de pui. Se amesteca bine si se lasa si el la calit pana prinde o culoare alba pe exterior.
  9. Se amesteca din cand in cand ca sa te asiguri ca se face tot puiul.
  10. Dupa ce puiul a prins o culoare alba, se pune orezul, sofranul, se adauga apa pana cand toate ingredientele sunt acoperite, se mai pune sare, piper, se amesteca bine si se pune capac. Se amesteca in continuu, cu pauza de cateva secunde, in acele secunde se pune capacul peste tigaie.
  11. Se gusta spre final, pentru a te asigura ca e orezul facut. Puiul cu siguranta e facut.
    PS:

  • Paella este facuta atunci cand orezul este moale, si prinde o culoare galben-rosiatica de la sofran.
  • Paella nu e paelia daca nu se pune sofran.
  • Se amesteca des pentru ca orezul are prostul obicei de a se prinde de fundul tigaii, oricat de buna ar fi ea.
  • Paelia la mama ei se face intr-un vas cu fundul foarte gros care se numeste paella.
  • Partea proasta la paelia cu carne de pui este faptul ca puiul are si el un prost obicei de a se intari si atosa.
  • Se mai poate face si fara carne de pui, eu o numesc jumatate de paelia. Imi place foarte mult ardeiul si restul ingredientelor.

Va urma

Paelia cu carne de pui, 7.6 out of 10 based on 16 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.6/10 (16 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau