Piept de pui cu sos alb

Reteta de Piept de pui cu sos alb este pentru 4 portii, are un timp de preparare de 30 de minute, timp de fierbere de 40 de minute si timp de coacere de 50 de minute.

Ingrediente necesare pentru a prepara pieptul de pui cu sos alb

  • 800 g sparanghel
  • 50 ml vin alb dulce
  • 800 g piept de pui

Pentru sos

  • ulei de floarea-soarelui
  • 2-3 catei usturoi

Pentru sos

  • 100 g unt
  • 250 ml lapte
  • praf de nucsoara
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1-2 lingurite faina
  • 8-10 cartofi

Cum se prepara pieptul de pui cu sos alb

  1. Se spala sparanghelul, se leaga sa nu se rupa si se fierbe.
  2. Separat, se prajeste in ulei pieptul de pui taiat bucati mai mari, care se pun intr-o tava, se impaneaza cu usturoi si se stropesc cu vin. Se lasa in cuptor sa se fragezeasca.
  3. Se topeste untul, se stinge cu faina cernuta si se subtiaza sosul cu laptele fierbinte. Se potriveste cu sare, piper, nucsoara si se clcoteste pana ce capata consistenta.
  4. Se aranjeaza sparanghelul pe platou, cartofii fierti si piepĀ­tul de pui. Se orneaza cu sos.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau