Piersici inabusite in sirop

Chiar daca a trecut vremea piersicilor, acest fruct este unul dintre cele care se gaseste in orice anotimp. Aceasta reteta are un grad de dificultate extrem de redus si este destul de rapid de realizat.
Ingrediente pentru piersici inabusite

  • 4 piersici
  • 3 linguri cu varf de zahar
  • 2 linguri de miere (salcam, poliflora)
  • jumatate de lamaie
  • 6 crengute de cimbru verde

Cum se prepara piersicile inabusite in sirop

  1. Intr-o cratita mare, incapatoare ( cat sa incapa rasfirate cam 4 piersici) se pune apa (apa trebuie sa fie indeajuns cat sa acopere jumatate de piersica, altfel siropul iese prea diluat daca se pune prea multa apa, si daca se pune prea putin apa iese prea dulce si nici piersicile nu se fac bine).
  2. In apa se adauga cele doua linguri de miere si cele 3 linguri cu varf de zahar, se stoarce jumatate de lamaie in apa si se adauga crengutele de cimbru. Se da in clocot pana se dizolva zaharul si mierea si patrunde aroma cimbrului in apa.
  3. Se adauga piersicile intregi, cu tot cu coaja, in sirop. Se lasa sa fiarba pana intra cu usurinta o furculita in ele ( asa iti dai seama ca sunt facute deoarece depinde de cat de coapte sunt piersicile). Cu o lingura se uda piersicile cu siropul din cratita si se intorc pe toate partile pentru a te asigura ca se fac peste tot.
  4. Dupa ce te asiguri cu furculita ca sunt facute, le scoti pe o farfurie si le decojesti usor cu mana.
  5. Cat decojesti piersicile, lasi siropul sa scada bine deoarece trebuie sa prinda consistenta unui ulei.
  6. Pui piersicile decojite pe o farfurie mare si usor adanca, sau un bol pentru salata, si torni cu o lingura siropul scazut peste ele.
  7. Pentru decor se pune pe fiecare piersica, cate o crenguta de cimbru verde.

Daca v-a placut, spuneti-ne ce mai avem de facut.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau