Placinta de dovleac

Aceasta reteta de placinta de dovleac este una dintre preferatele mele. Are un timp de pregatire de aproximativ o ora si jumatate(fara sa punem la socoteala si cat fierbe dovleacul) si un grad de dificultate mediu. Face oricand senzatie cu gustul si aroma ei fina.
Ingrediente pentru placinta de dovleac

  • 3 oua
  • jumate cana zahar
  • amidon
  • o cana de faina de porumb
  • un dovleac mediu( dupa pasare trebuie sa reiasa cam o craticioara de dovleac, craticioara in care se incalzeste supa)
  • se rade coaja de la o portocala
  • un sfert cana de rom

Cum se prepara placinta de dovleac

  1. Se pune cuptorul la incins timp de 30 de minute.
  2. Dovleacul se taie cubulete, se curata, se fierbe si apoi se paseaza cu blenderul.
  3. Cele 3 oua se separa astfel: intr-un bol mare albusurile, intr-unul mare galbenusurile.
  4. Peste galbenusuri se pune 1/2 cana de zahar si se amesteca bine cu telul pana se face o spuma mai alba.
  5. Peste amestec se pune amidonul si faina si se omogenizeaza cu o lingura de lemn pana se face un amestec fin, dupa care se adauga dovleacul si se freaca bine cu telul.
  6. Se pune coaja de portocala si romul si se omogenizeaza bine.
  7. Se bat albusurile spuma, si se adauga cu lingura in amestec putin cate putin.
  8. Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o forma de tort si se intinde bine.
  9. Se ia o tava in care se pune forma de tort la cuptor timp de 40 de minute.
  10. Dupa ce se scoate din cuptor, se asezoneaza cu putina frisca pusa langa placinta pe farfurie.
Placinta de dovleac, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau