Prajitura Alba ca Zapada

prajitura alba ca zapadaIngrediente pentru prajitura Alba ca Zapada

  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de lapte
  • 200 grame unt sau margarina
  • 2 oua
  • 4 cani faina
  • 1 cana ulei
  • 1 sticluta esente de rom
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • sare

Cum se prepara prajitura Alba ca Zapada

  1. Se prepara aluatul din 3 cani de faina, oua, ulei, o cana de lapte, una de zahar, zahar vanilat si un praf de sare.
  2. Se framanta bine aluatul si se taie in 3 bucati care se intind in foi si se coc la cuptor, acestea fiind blaturile.
  3. Crema se prepara din faina ramasa (1 cana), dizolvata in restul de lapte fiert, zaharul ramas si untul (margarina). Se amesteca pe foc mic pana se obtine o consistenta dorita apoi se lasa pana se raceste, se intinde intre cele 3 blaturi iar peste se toarna esenta de rom.
Prajitura Alba ca Zapada, 8.1 out of 10 based on 20 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.1/10 (20 votes cast)

Despre autor
Buna, ma numesc Lantiu Cristina, am 32 de ani si scriu pe retetecool.ro pentru ca imi place site-ul si sa gatesc. Iubesc sa realizez si testez retete culinare.

Alte retete culinare adaugate de Cristina Lantiu

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau