Pui Shanghai

reteta pui shanghaiIngrediente folosite la pui shanghai

  • 2 piepti de pui dezosat
  • 4 linguri de mustar clasic
  • 400 – 500gr ulei
  • 10 oua
  • o ceasca de bere
  • sare, piper, marar, cimbru, delikat de legume, delikat de gaina, condiment pentru gratar de pui
  • sucul de la 3 lamai
  • jumatate de punga de pesmet auriu

Cum se prepara puiul shanghai


Pieptul de pui se spala si se taie in fasii lungi, de 2 cm grosime.

Intr-o casoleta incapatoare se bat 5 oua. Se lasa 2 minute sa se linisteasca compozitia, dupa care se adauga mustarul, berea, sucul de lamaie, sarea, piperul, cimbrul, delikatul, si condimentul pentru gratar de pui.

Se omogenizeaza compozitia cu telul pana ce nu se mai distinge mustarul, dupa care se scufunda carnea in casoleta si se acopera casoleta cu un capac, o farfurie mare etc. Se lasa 30 de minute ca sa patrunda aromele in carne.

Celelalte 5 oua se bat separat pentru a se trece puiul prin ele dupa ce a fost trecut prin pesmet.

Dupa 30 de minute se pune uleiul intr-o tigaie mare, la incins.

In timp ce se incinge uleiul in tigaie, se pregateste carnea de pui shanghai astfel: se scoate cate o fasie din casoleta, si se da prin pesmet si pe urma din nou prin ou si se pun la prajit. In tigaie, incap cam 7 fasii de piept de pui, deoarece unele sunt mai lungi, altele mai scurte. Fiind foarte subtiri, fasiile de piept de pui se prajesc un minut pe o parte, un minut pe cealalta parte.

Atentie! Pieptul de pui facut astfel produce foarte multa spuma, de aceea este bine sa adaugati ulei pe parcurs, ca sa nu scada foarte mult, si sa nu mai gasiti puiul in tigaie din cauza spumei sau sa il gasiti ars pentru ca nu ati vazut daca s-a facut sau nu.

Masurile oferite mai sus, ajung 2 zile la 2 persoane.

Puiul shanghai, fiind prajit in foarte mult ulei, devine o mancare destul de grea. Prin urmare este bine ca alaturi de el sa mai aveti: cateva felii de lamaie, o salata usoara de vara si niste cartofi fierti sau piure, in nici un caz cartofi prajiti, chiar daca sunt buni, in combinatie cu puiul shanghai o sa va pice greu la stomac.

Galerie poze reteta Pui Shanghai

Pui Shanghai, 9.4 out of 10 based on 16 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.4/10 (16 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (5)

Scrie un comentariu

  1. alina says:

    Ma bucur de retetele tale
    sunt foarte bune
    si imi place si felul in care le explici
    este pe intelesul tuturor si daca o bucatareasa nu stie sa faca intelege perfect
    bravo
    felicitari
    am incercat si eu sincer unele nu le cunosc
    dar sunt excelente.

  2. Catalina says:

    Reteta de pui shanghai nu seamana cu cea de mai sus. Cea originala contine anason, nu bere si mustar.

    Aici este un video cu reteta de pui shanghai, facuta intr-un restaurant chinezesc din Cluj Napoca. Acest pui este specialitatea casei, si este foarte gustos

    http://www.restaurantshanghai.ro/retete.htm

  3. florentina says:

    este excelenta reteta

  4. monica says:

    foarte educative pt cei ce nu stiu sa gateasca .bafta

Scrie comentariul tau