Pulpa de miel cu menta

Ingrediente pt reteta Pulpa de miel cu menta
reteta friptura de miel

  • 1⁄4 ceasca ulei de masline
  • 1/3 cana de otet de malt
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 pumn de menta, frunze alese si tocate
  • 1 pulpa de miel
  • sare si piper negru
  • 2 legaturi sparanghel verde
  • 2 legaturi sparanghel alb


Pentru sosul de menta:

  • 1/3 cana de otet de malt
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 pumn de frunze de menta tocate

Cum se prepara pulpa de miel cu menta

  1. Pentru a face sosul de menta, pune intr-un castron otetul, zaharul si menta si amesteca-le bine.
  2. Pune carnea de miel intr-un vas termoizolant de dimensiuni mari, inteap-o cu un cutit ascutit si adauga sarea si piperul peste.
  3. Pregateste intr-un alt vas amestecul de ulei, cu zaharul, otetul si menta si apoi toarna-l peste carnea de miel. Acopera vasul si pune-l la frigider timp de 1 ora pentru marinare.
  4. Incalziti cuptorul la 390 grade si puneti friptura la cuptor.
  5. Friptura de miel are nevoie cam de 45 de minute pentru a se coace mediu. Serviti-l apoi cu sparanghelul fiert (se fierbe in apa clocotita cu sare 2-3 minute, trebuie sa ramana verde si crocant) si sosul de menta.
  6. Se poate folosi ca si carne coaste de miel si in loc de sparanghel proaspat si fiert, sparanghel din conserva. Otelul de malt este un otet mai usor din orz si malt, dar pentru cine nu are la indemana poate folosi si altfel de otet, dar sa aiba grija sa-l dilueze daca este prea puternic.
Pulpa de miel cu menta, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Despre autor
Salutare, ma numesc Pogoriu Mihai, am 28 de ani, sunt din Iasi si impreuna cu sotia mea am decis sa adaugam retete cool pe retetecool.ro. Trebuie si ne place sa mancam, asa ca de ce sa nu prezentam si sa realizam minunile din bucatarie.

Alte retete culinare adaugate de Mihai Pogoriu

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau