Reteta Negresa Pufoasa

Ingrediente pentru negresele pufoase

  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 200 g unt
  • 150 ml lapte
  • 6 oua
  • 5 – 6 linguri cacao
  • 2 linguri rom
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • un pic de sare


Cum se prepara negresa pufoasa

  1. Se amesteca laptele cu zaharul si cacaoa. Se pun pe foc si se amesteca pana da in clocot, apoi se lasa la foc mic pana se ingroasa putin.
  2. Se da la o parte de pe foc si se amesteca pana se raceste un pic. Untul se taie bucatele si se freaca in crema pana se topeste.
  3. Se separa albusurile de galbenusuri, iar apoi se adauga galbenusurile in crema racita. Se pun romul, faina, sarea si praful de copt si se amesteca foarte bine.
  4. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor. Se pune in tava si se lasa in cuptor la foc mediu timp de 20 – 40 minute, in functie de cat de gros este blatul, de exemplu daca are 1 – 2 cm grosime atunci se va face mai repede, daca este mai gros durata va creste spre 40 minute. Spre sfarsitul intervalului de coacere se verifica daca compozitia mai este umeda prin introducerea unui betisor, iar daca betisorul este aproape uscat atunci se scoate din cuptor.
  5. Ideal este ca negresa sa nu fie complet uscata pentru a fi mai pufoasa, dar si mai gustoasa. Daca nu este suficient de dulce se mai poate adauga zahar vanilat pe deasupra, dupa ce s-a racit.
Reteta Negresa Pufoasa, 8.9 out of 10 based on 8 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.9/10 (8 votes cast)

Despre autor
Mie imi este foame cam des si cand mananc vreau sa mananc ceva bun. Asa ca va prezint cateva retete culinare cu mancare buna de mancat :)

Alte retete culinare adaugate de Popescu Marian

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau