Sarmale in frunze de vita

Reteta Sarmale in frunze de vita de vie este pentru 6 portii, are un timp de pregatire de 30 minute, fierbere de 1 ora si prezinta un grad de dificultate mediu. Mai jos aveti informatii despre ingrediente si cum se prepara sarmalele in vita.

Ingrediente pentru sarmalele in frunze de vita

  • 500 g carne tocata (amestec vita cu porc)
  • 50 g orez
  • 1 ceapa mare tocata sau rasa
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 100 ml suc de rosii
  • 2 linguri ulei
  • cimbru
  • marar tocat
  • sare si piper
  • frunze de vita-de-vie

Cum se prepara sarmalele in vita-de-vie

  1. Se oparesc frunzele de vita in apa clocotita cu sare timp de un minut, apoi se scurg si se taie nervurile mari si coditele.
  2. Intr-un castron mare, se amesteca orezul spalat si scurs, carnea, ceapa, condimentele si pasta de rosii. Se adauga 2-3 linguri de apa si se amesteca bine.
  3. Se pune pe fiecare frunza cate o lingura din compozitia cu carne, se ruleaza sub forma de sarmale si se asaza intr-o cratita pe un strat de frunze de vita-de-vie.
  4. Se stropesc cu ulei, se toarna sucul de rosii si se completeaza cu apa cat sa le acopere, apoi se fierb, la foc mic, circa o ora. Se servesc calde. Optional se poate adauga smantana direct in farfurie.
Sarmale in frunze de vita, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau