Reteta Suberec/Suberek cu Carne de Pui

Reteta Suberec cu carne de pui este cu specific turcesc si are un timp de pregatire de 1 ora si 15 minute si 30 minute de prajire.
suberec cu carne de pui
Ingrediente pentru reteta de suberek

  • 1 kg piept de pui
  • jumatate litru apa
  • 2 cepe mari
  • 1 kg si jumatate de faina
  • sare si piper

Cum se prepara suberecul cu carne de pui

  1. In apa calduta se pune o lingurita de sare si se amesteca. Se adauga faina intr-un castron mai mare, pune apa cu sare si se framanta un aluat potrivit de tare. Se lasa coca sa se odihneasca o jumatate de ora.
  2. Se da ceapa prin masina de tocat cu pieptul de pui si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
  3. Taie bucatele de aluat cat o nuca, pe care le rotesti intre palme. Procedeaza astfel cu tot aluatul. Ia fiecare bila si intinde o foaie cu diametrul de 10-20 cm.
  4. Unge foile cu carne de pui, le pliezi si le tai cu cutitul de pizza pe margini cam 3 mm. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins.
Reteta Suberec/Suberek cu Carne de Pui, 7.7 out of 10 based on 18 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.7/10 (18 votes cast)

Despre autor
Buna, ma numesc Lantiu Cristina, am 32 de ani si scriu pe retetecool.ro pentru ca imi place site-ul si sa gatesc. Iubesc sa realizez si testez retete culinare.

Alte retete culinare adaugate de Cristina Lantiu

Comentarii (2)

Scrie un comentariu

  1. adi says:

    panarama

  2. cristi says:

    buna reteta…
    multumesc

Scrie comentariul tau