Rosii Umplute

Reteta “Rosii Umplute” are un timp de pregatire de 40 minute, coacere de 45 minute si este de dificultate medie.
Ingrediente pentru rosiile umplute
reteta rosii umplute

  • 10 rosii potrivite
  • 500 grame carne tocata (amestec vita cu porc sau carne tocata de pui, curcan)
  • 50 grame orez cu botul rotund
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei
  • 500 ml supa de legume
  • sare si piper

Cum se prepara rosiile umplute

  1. Se spala rosiile, taie cate un capac deasupra si se scoate cu un lingurita pulpa, apoi se lasa rosiile cu gura in jos, la scurs.
  2. Se amesteca carnea tocata cu ceapa taiata marunt, cu orezul oparit si scurs, cu ouale batute ca pentru omleta si cu patrunjelul tocat fin. Se potriveste cu sare si piper, apoi umpli rosiile cu amestecul preparat, punand deasupra capacul rosiei.
  3. Se aseaza rosiile intr-o forma termorezistenta, se adauga supa, stropeste cu ulei si se introduc in cuptorul bine incins pentru circa 45 de minute avand grija sa stropesti din cand in cand rosiile cu sosul din tava. Se servesc calde, eventual cu smantana adaugata direct in farfurie.
Rosii Umplute, 8.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)

Despre autor
Mie imi este foame cam des si cand mananc vreau sa mananc ceva bun. Asa ca va prezint cateva retete culinare cu mancare buna de mancat :)

Alte retete culinare adaugate de Popescu Marian

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau