Salata de muraturi

In sezonul rece si nu numai se servesc muraturi. Aceasta reteta de salata de muraturi va arata ce si cum aveti de pus la murat ca sa iasa salata de muraturi. Salata de muraturi este o reteta de o complexitate redusa si un timp de preparare mediu.
Ingrediente pentru salata de muraturi

  • 3 kg gogonele
  • 3 kg ardei grasi
  • 2 kg morcovi
  • 1 conopida mare
  • 500 gr zahar
  • 1 L otet
  • 6-7 foi de dafin
  • 1 lingura mustar boabe
  • 1 lingura piper boabe
  • 10 borcane de 900 grame
  • capsator pentru borcane

Cum se prepara salata de muraturi

  1. Se spala si taie in bucati potrivite legumele. Morcovii se taie rondele cam de jumatate de deget. Conopida se desface in bucati. Ardeii grasi se taie in fasii. Gogonele se taie ca rosiile, in sferturi.
  2. Se pun legumele intr-un vas mare cat sa incapa toate, si se amesteca.
  3. Se prepara compozitia care se pune la muraturi: otetul, zaharul, sarea, foile de dafin, mustarul si piperul, si se pune la fiert pe aragaz pana cand da in clocot.
  4. Dupa ce a fiert se lasa otetul si condimentele sa se raceasca putin. apoi se toarna peste legume.
  5. Se lasa totul la temperatura camerei cam 12 ore ca sa isi lase legumele zeama si sa se inmoaie
  6. Apoi se umplu borcanele cu legumele din zeama cu otet. Zeama se pastreaza, si se toarna cu grija peste legumele din borcane.
  7. Se lasa muraturile sa se aseze cateva ore si se mai completeaza cu zeama pana cand borcanele sunt pline.
  8. Se lasa sa se limpezeasca si apoi se capseaza borcanele cu capsatorul special ca sa nu patrunda aer si sa nu rasufle.
Salata de muraturi, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau