Salata Mexicana

Reteta Salata Mexicana prezentata este pentru 4 portii, are un timp de preparare de 20 minute iar fierberea dureaza 60 minute.

Ingrediente pentru salata mexicana

  • 400 g fasole cu bobul lung si rosu sau conserva
  • 200 g porumb dulce
  • un ardei gras rosu
  • un gogosar
  • 2 morcovi fierti
  • o legatura patrunjel
  • 100 g masline
  • o lingura pasta de masline
  • o lingura mustar
  • otet balsamic
  • ulei masline
  • sare
  • piper alb

Cum se prepara salata mexicana

  1. Daca nu luam conserve cu fasole: se lasa fasolea sa se inmoaie in apa calduta, de dimineata pana seara. Se pune sa fiarba in 2-3 ape ca sa se elimine toxinele.
  2. Dupa ce a fiert, se scoate in site si se lasa sa se scurga
  3. Se scoate porumbul din conserva, se scurge de zeama si se amesteca cu fasolea fierta, morcovul fiert taiat cubulete, ardeiul gras taiat feliute si maslinele tocate marunt.
  4. Toate se amesteca bine cu pasta de masline, se condimenteaza cu sare si piper si la sfarsit se adauga uleiul de masline si otetul. Se amesteca usor sa nu se zdrobeasca si salata mexicana se serveste ornata cu frunze de patrunjel si mustar cu hrean, dupa preferinta.
Salata Mexicana, 8.1 out of 10 based on 7 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.1/10 (7 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau