Sarmale in foi de vita de vie

Din aceasta reteta de sarmale in foi de vita obtineti in jur de 50 de sarmale. Timpul de preparare este in jur de 40 minute iar coacerea dureaza 120 minute.

sarmale in foi de vita de vieIngrediente pentru sarmalele in foi de vita

  • 1 kg carne tocata
  • 2 – 3 cepe
  • 50 frunze de vita
  • 100 grame orez
  • 1 ou
  • 30 ml ulei de floarea-soarelui
  • 300 ml suc de rosii
  • 1 – 2 crengute cimbrisor proaspat
  • 500 ml bors
  • piper, sare

Cum se prepara sarmalele in foile de vita

  1. carnea tocata se amesteca cu orezul spalat, cu ceapa si verdeata tocate marunt. Se adauga oul si se condimenteaza cu sare, piper si cimbrisor.
  2. se framanta bine si se obtine o pasta bine legata. Separat, se spala frunzele de vita de vie si se oparesc in apa fiarta cu o lingurita de sare
  3. se infasoara sarmalele, se asaza in tava unsa cu ulei si se acopera cu sucul de rosii si borsul dat intr-un clocot
  4. se baga la cuptor, sa fiarba inabusit, la foc mic.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Despre autor
Mie imi este foame cam des si cand mananc vreau sa mananc ceva bun. Asa ca va prezint cateva retete culinare cu mancare buna de mancat :)

Alte retete culinare adaugate de Popescu Marian

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau