Supa crema de rosii

Reteta supa crema de rosii prezentata este pentru 6 portii, are un timp de preparare de 30 de minute si de fierbere de circa 60 minute.
Ingredienta pentru supa-crema de rosii
reteta supa crema de rosii

  • 1 kg rosii
  • 1 – 2 cepe
  • 1 – 2 ardei
  • 1 – 2 linguri ulei de masline
  • 2 morcovi
  • 3 – 4 frunze busuioc verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 100 g parmezan
  • crutoane
  • sare
  • piper negru

Cum se prepara supa crema de rosii

  1. Se curata ceapa si morcovii, se spala, se taie marunt si se pun sa fiarba in apa cu sare si ulei de masline
  2. Rosiile se spala si se oparesc cateva minute. Se decojesc, se taie marunt si apoi se zdrobesc cu blenderul.
  3. Piureul de rosii se trece prin site ca sa scapam de seminte. Dupa ce au fiert morcovii, telina si ceapa, se scot din apa, ceapa se arunca iar telina si morcovii se paseaza cu blenderul.
  4. Piureul de legume se amesteca cu piureul de rosii si cu zeama in care au fiert, se condimenteaza cu sare si piper si se mai lasa sa dea in cateva clocote. Supa crema de rosii se serveste cu crutoane si parmezan si se orneaza cu busuioc si patrunjel verde tocat marunt.
Supa crema de rosii, 9.2 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.2/10 (6 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (1)

Scrie un comentariu

  1. Ioan says:

    Toate sunt bune si supa delicioasa, numai ca la modul de preparare se vorbeste de telina,ingredient care lipseste cu desavarsire din ingredientele specificate.
    Fara rautate dar când scrii ceva trebuie sa si recitesti inainte de a finaliza lucrarea. Dar, netinand cont de aceasta eroare, supa este delicioasa.Pofta buna!

Scrie comentariul tau