Supa de pui cu galuste de gris

Reteta de Supa de pui cu galuste de gris are un timp de preparare de 20 de minute, timp de fierbere de 50 de minute si este de dificultate medie.

Ingrediente necesare pentru a prepara supa de pui cu galuste de gris

  • 2 pulpe si 1 piept de pui
  • 2 morcovi
  • 1 telina potrivita
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • patrunjel verde tocat marunt

Cum se prepara supa de pui cu galuste de gris

  1. Se curata carnea, se spala si se pune la fiert odata cu apa rece. Se fierbe, la foc potrivit, si se curata cu atentie spuma formata deasupra, pentru ca supa sa fie limpede.
  2. Cand carnea este pe jumatate patrunsa se adauga zarzavaturile spalate. Cartofii si ceapa crestata in cruce se pun intregi, iar restul legumelor se pun taiate cubulete. Se adauga sare, dupa gust, si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana sunt bine patrunse. Se scot deoparte zarzavaturile si carnea, se strecoara supa si se pune din nou la foc mic.
  3. Separat, se bat ouale cu un praf de sare, se adauga grisul treptat pana cand compozitia devine densa, dar nu foarte vartoasa. Se ia cu lingura din compozifie si se toarna in supa care fierbe la foc mic. Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba pana cresc in volum, devin moi si pufoase.
  4. Supa cu galuste se serveste calda, garnisita cu patrunjel verde, iar carnea se serveste rasol, gamisit cu zarzavaturile fierte.
Supa de pui cu galuste de gris, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Despre autor

Alte retete culinare adaugate de Andreea S

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau