Tagliatelle cu sos de smantana

Hmm, cascaval si smantanica, preferatele mele! Reteta de tagliatelle cu sos de smantana are un timp de preparare de 30 de minute, de fierbere de 40 minute si ingredientele sunt pentru 4 portii.

Ingrediente pentru reteta de tagliatelle cu sos de smantana
tagliatelle

  • 300 gr tagliatele
  • sare
  • 2-3 lingurite ulei de floarea soarelui
  • 75 gr unt
  • 150 ml smantana
  • 100 gr cascaval ras
  • 200 gr bacon afumat sau sunca de York
  • cimbru uscat
  • rozmarin
  • piper alb macinat

Cum se prepara tagliatele cu smantana

  1. Tagliatelele se pun la fiert in apa clocotita, cu sare si putin ulei. Se lasa sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet. Dupa aceea, se scot si se pun in sita, sub jet de apa rece si se pun la scurs.
  2. Separat, se topeste untul in tigaie, dupa care se adauga baconul sau sunca taiate cubulete si se calesc cateva minute atat cat sa se rumeneasca putin.
  3. Se adauga smantana, cascavalul ras pe razatoarea mare si se amesteca usor sa nu faca cocoloase.
  4. Sosul alb se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si rozmarin si se lasa sa se racoreasca la temperatura camerei.
  5. Tagliatelele se pun intr-un bol si se amesteca cu sosul alb. Se servesc ornate cu crengute de rozmarin si cimbru.
Tagliatelle cu sos de smantana, 8.7 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (6 votes cast)

Despre autor
Gatesc de toate, nu am idei preconcepute legate de mancare.

Alte retete culinare adaugate de Grigorescu Ana

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau