Toba de casa

Reteta de Toba de casa este pentru a prepara o toba medie, are un timp de preparare de 120 de minute si timp de fierbere de 3-4 ore.

Ingrediente necesare pentru a prepara toba de casa

  • o limba de porc
  • 2 picioare
  • 500 g ficat
  • 2 urechi
  • 2 rasoale de vita
  • 1-2 inimi
  • 300 g slanina
  • 150 g sorici
  • un stomac de porc sau matul gros
  • sare
  • piper negru boabe si macinat
  • foi de dafin
  • ienibahar
  • 200 ml vin alb

Cum se prepara toba de casa

  1. Picioarele, soriciul si urechile se spala bine dupa ce s-au parlit si s-au frecat cu malai si apoi se tin in apa rece pana se limpezeste bine apa. Se scot si se fierb intr-o oala mare. Se aduna spuma de mai multe ori si se adauga sare si piper, dupa gust.
  2. Separat, in alta oala, se fierbe rasolul de vita. Se adauga sare dupa ce s-a luat spuma si se fierbe pana se dezlipeste carnea de pe os.
  3. Cand toate sunt aproape gata, se pun sa fiarba separat ficatul, inima si limba. Acestea din urma se dau in fiert inainte de a fi amestecate cu celelalte. Se scot si se pun in oala cu restul carnurilor si se mai fierb 1-2 ore, ca la piftie, la foc foarte mic. Se adauga ienibaharul si foile de dafin.
  4. Dupa ce au fiert, se scot in sita, se lasa sa se racoreasca si se taie toate in bucati potrivit de mari. Se taie si slaninuta si se condimenteaza cu sare si piper. Carnurile se amesteca cu putina zeama din care au fiert, se umple stomacul de porc cu aceasta compozitie, se leaga si se pune sa fiarba in continuare in zeama. Dupa ce a fiert, se scoate, se scurge si se preseaza cu ceva tare. Se lasa a rece, se afuma si apoi se serveste.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau