Toba de casa

Pentru aceasta reteta de toba de casa aveti nevoie de:

  • 2 limbi de porc
  • 8 rinichi de porc
  • 4 inimi de porc
  • 1/2 capatana de porc
  • stomac de porc
  • foi de dafin
  • sare si piper

Cum se prepara toba de casa

  1. Rinichii se tae in jumatati si se curata de toate fibrele, apoi se tin in apa rece cu otet. Limba se opareste cu apa si se curata. Inima se taie in doua si se curata de grasime si vasele de sange. Capatana se parleste si se spala.
  2. Toate organele se pun intr-o oalasi se dau in clocot. Apoi se spala cu apa calduta si se pun din nou la fiert cu foi de dafin, sare si boabe de piper. Se fierb pana se desprinde carne de capatana.
  3. Se scot din oala, se lasa la racit si se taie cubulete. Zeama nu se arunca. Se amesteca organele, se gusta de sare si se mai pune piper macinat.
  4. Stomacul de porc se curata de pielea din interior, se spala cu apa fierbine si se freaca cu sare si malai, ca sa se albeasca. Apoi se spala cu apa rece si se tine intr-un vas cu apa si otet. Inainte de umplere se mai spala o data.
  5. Stomacul se umple cu compozitia de organe, se coase cu ata groasa la capat si se pune in oala cu zeama in care au fiert organele. Se inteapa cu un ac gros si se fierbe la foc mic 20 minute. Se scoate, se pune pe o tava, iar deasupra se aseaza un tocator din lemn si o greutate, ca sa preseze. Se tine la rece.

PONT: pentru un gust deosebit, toba de casa se poate afuma

Toba de casa, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)

Despre autor
Mie imi este foame cam des si cand mananc vreau sa mananc ceva bun. Asa ca va prezint cateva retete culinare cu mancare buna de mancat :)

Alte retete culinare adaugate de Popescu Marian

Comentarii (0)

Scrie comentariul tau